Din varukorg är tom!

Kings tillkännager Trent Yawney som assisterande tränare

21/06/2019 0
Som förväntat sedan den första meddelandet om Todd McLellans anställning, har Los Angeles Kings officiellt anlitat Trent Yawney som assistentcoach.
 
McLellan och Yawney har stor förtrogenhet med varandra och går tillbaka till deras lekdagar i WHL. Yawney tillbringade förra säsongen som arbetar under McLellan med Edmonton Oilers, med fokus på deras försvar och straffdöd. Innan det fyllde han samma position med Anaheim Ducks (2014-18) och San Jose Sharks (2008-11). Mellan stints med Kalifornien lag spenderade Yawney sin tid i AHL, sätta i tid med både Syracuse Crunch och Norfolk Admirals som huvudtränare.
 
Yawney hade varierad framgång under hela sin karriär för att skapa en sammanhängande defensiv enhet. Till exempel hade Edmonton Oilers en av ligan s värsta straff dödade förra säsongen - de var 30: e med en framgångsrik 74,8% - och tillät 271 mål, bundna för sjätte mest i ligan. Men var det ett problem med Yawney och McLellan som tränare, eller var det ett problem med den personal som Oilers satt på isen?
 
Hans framgång var blandad med änderna, som också har kämpat de senaste åren defensivt och på dödsdöd. Men han var också bakom bänken för Anaheim under säsongen 2015-16, när de hade ligaens bästa straffdöd (87,2%) och fick de minsta målen (188). Medan siffrorna sjönk något nästa säsong (84,7% på straffmordet, 197 mål mot) var andarna fortfarande bland ledare i dessa kategorier.
 
Yawney är också känd för sitt arbete med yngre försvarare under sin tid på Ducks, inklusive Josh Manson, Brandon Montour, Cam Fowler och Hampus Lindholm. Kanske är det här Yawneys inflytande kan kännas mest för kungarna, eftersom de ser ut att integrera yngre spelare på sin blåa linje.
 
Han kommer vara det enda tillskottet till Kings coaching staff, med Marco Sturm som fortsätter i sin roll bakom bänken.