Din varukorg är tom!

Edmontons produkt Sam Steel vill göra intryck med Anaheim Ducks

11/09/2018 0
Som barn var Sam Steels rink av sina drömmar i hans bakgård - den huggades ut ur några träd i Sherwood Park som nästan NHL-regleringsstorlek, med brädor och plexiglas, högtalare för musik, en byggande släp för att klä in och en Zamboni som hans underbara pappa Larry köpte.
 
Som vuxen nu, och en NHLer, är Honda Center i Anaheim där 20-årigt centrum vill åka skridskor. Det kan vara i år eller nästa.
 
Stål är Ducks bästa framtidsperspektiv, en topp-sex framåt i väntan på det mest lämpliga hockeynamnet på dem alla. Han är klar med junior hockey i Regina efter att ha varit Memorial Cup MVP denna förra våren med hemstaden Pats.
 
Nästa ben på vägen till NHL väntar på den utgående Pats-kaptenen, som står en bra chans att göra ankorna nu, eftersom Ryan Kesler är hobbled efter hipoperation och hans status är grumlig. Och om inte, kommer Steel att spela för tidigare Oilers-tränare Dallas Eakins i San Diego, deras AHL-inkubator, med en annan lokalprodukt och Pats-lagkamrat, defenseman Josh Mahura.
 
"Det är definitivt en annan tankegång som kommer in i år. Jag tror att mitt spel har mognat och det verkar som om det är närmare och närmare (NHL) ", säger Steel, som har fått cirka 10 pund muskel över sommaren. "NHL är en stor, snabb liga och du måste skapa utrymme där ute."
 
Ännen har fortfarande Ryan Getzlaf som nr 1-center med Adam Henrique som sannolikt nr 2 om Kesler inte spelar med Andrew Cogliano och Jakob Silfverberg. Carter Rowney blir nummer 4 efter att ha undertecknats en treårig frihandelsaffär efter sin tid med pingvinerna.
 
Beroende på Keslers status finns det säkert en plats för Steel på tredje raden, i mitten med Nick Ritchie på vänster sida och antingen Patrick Eaves eller Corey Perry på höger sida, och han får mer än aptitretare på årets läger efter två tidigare läger.
 
Änderna tog Stål med den sista plockan i första omgången 2017, men han har tillbringat de två andra lägrena som observerar lika mycket som att spela och försöker suga upp Getzlafs och Keslers professionalism.
 
"Du tittar på de saker de gör och när de gör ett misstag, se vad de gör i den situationen. Hjälper dig att växa som spelare ", sa Steel, som hade 83 poäng i 54 matcher förra året och spelade för Kanada vid World Junior. "Jag hoppas att de ser på mig annorlunda nu (går inte tillbaka till junior). Jag vill göra det så svårt som möjligt för dem att inte skicka mig ner. "
 
Stål spelade med Perry i ett utställningsspel förra året och fick power play utseende.
 
Han kommer att få en längre koppel i höst.
 
Patsna förlorade i den första omgången av WHL-playoffs till eventuell ligamästare Swift Current i april, då fick vänta en månad för Memorial Cup som värdlag. De höll definitivt sina egna, mentalt fräscha, men av att spela form. Stål hade 13 poäng i fem turneringsspel.
 
Nu är det på pro kapitlet, som verkar så långt borta från spelen i hans bakgård.
 
"Jag vet inte om jag skulle vara där jag är utan den rinken. Jag lägger mycket tid där ute, "skrattade Stål med bästa kompis och Flyers bästa perspektiv, målvakt Carter Hart, som hans ständiga följeslagare.
 
Sam säger att han inte behövde vrida sin pappa Larrys arm för att bygga rinken 2009 så att barnen kunde komma Anaheim Ducks Herr hockeykläder.
 
"Vi städde ut några träd och gjorde ett trädgårdsarbete och min pappa sa" Jag tror att vi kunde passa en rink här "och jag sa" OK, låt oss komma igång "och vi tillbringade en hel sommar att bygga den", sa han.
"Det är bara en fantastisk uppsättning (det finns nu Ducks logoer runt rinken) och jag är verkligen tacksam att min pappa lägger så mycket arbete i det. Han får inte mycket nytta av det men alla mina kompisar gjorde det. Det var inte svårt att få killar, massor av goda nätter och långa dagar. "