Din varukorg är tom!

Chicago Blackhawks "Vad om ... Hossas ombordstigning ändrad

13/08/2017 0
Chicago Blackhawks och Nashville Predators har haft ett par intensiva Stanley Cup Playoffs-serier de senaste åren, från och med 2010 matchup som innehöll ett stort "vad om" -moment i Blackhawks historia
 
När Nashville Predators svepte genom Chicago Blackhawks i 2017 Stanley Cup Playoffs första omgången, var det lite hämnd för ett par sexspelsserier vinner för Blackhawks över Predatorsna, 2010 och 2015.
 
Den 2010-serien var starten på Chicagos körning till sin första Cup på 49 år. Utan en serie seger där Chicago Blackhawks matchtröjor hockey, vem vet vad som skulle eller inte skulle ha hänt mellan då och nu.
 
Fortsatt denna serie av "if if" -frågor som involverar Blackhawks i Jonathan Toews / Patrick Kane eran är en som kommer från 2010 första omgången matchup. Blackhawksna var den västra konferensens andra frö, men Preds vägrade att dras åt sidan. Serien var knuten till två matcher på väg till Game 5 på United Center.
 
Och vilket spel var det. Blackhawksna gick upp 3-1 sent i andra perioden, bara för att se att ledningen löstes halvvägs genom den tredje perioden och blev ett 4-3 underskott. Blackhawksna jagade resten av reglering, men sakerna blev extremt dicey under de avtagande ögonblicken.
 
Marian Hossa jagade Dan Hamhuis till slutet styrelserna och kämpade för puck besittning. Hossa förlängde armarna med en shove på Hamhuis, skickade defenseman axeln - först i brädorna. Slutresultatet: en fem minuters huvud till Hossa med bara 1:03 att spela.
 
Du kommer alla ihåg resten. Kane tallies med 14 sekunder kvar strax efter att Antti Niemi dras för att få situationen tillbaka till 5-on-5. Sedan spränger Hossa från strafflådan fyra minuter i övertid, planterar sig i nätet och slår en rebound över Pekka Rinne för att driva serien till 3-2 i Blackhawks favor.