Din varukorg är tom!

BRUINS ÖNSKAR ATT BRING CHARA BACK NEXT SEASON, MEN SKA DE?

18/10/2017 0
Vid den tiden var Chara en 38-årig rearguard som för första gången i sin karriär missade en betydande tid på grund av skada Boston Bruins matchtröjor hockey. Han visade tecken på att sakta ner, hans offensiva produktion hade dimmat, hans istid var nere, och trots att en säsong avlägsnades från avslutande andra i Norris Trophy-röstningen var konsensusen att Chars spel hade fallit tillräckligt för att det skulle bli dags att prata om pensionering.
Det var ett rättvist samtal att ha. Inte många försvarare spelar, eller spelar effektivt, så sent i sin karriär. Chara hade nästan 1.200 spel under sitt bälte och många av dem kom i flera år när han var en av ligans största arbetshästar, vilket framgår av det faktum att hans genomsnittliga istid var nästan 26 minuter per match över en 11-säsongspanel som slutade 2014. Chara hade en bra lopp, för att inte tala om hans pension när han krypte nära 40 var inte ute.
 
Men här är vi mer än två och ett halvt år senare, och det verkar som om Chars tid bär den ryckta "B" för att fortsätta.
 
För närvarande spelar Chara den sista säsongen av ett något dykande sjuårigt kontrakt på 45 miljoner dollar som han undertecknade med Boston i oktober 2010. Vissa trodde att paktens sista år skulle kunna betyda 40-åringen, vem kommer att bli 41 innan kampanjen 2017-18 avslutas, skulle kunna åka skridskor i sin sista säsong. Men i stället pekar alla tecken på att Bruins bringar honom tillbaka.
 
Före början av denna säsong blev Don Sweeney frågad om möjligheten att ta tillbaka Chara, som Bruins GM svarade att han och Chara har haft några diskussioner om att hålla den tornvärda försvararen i staden bortom 2017-18. Och medan han sa att det inte finns någon tidtabell - det vill säga en affär kan komma nästa vecka, nästa månad eller nästa sommar - Sweeney sa att han inte har några frågor om Chars förmåga att bidra till laget. Det verkar som det fortfarande är fallet under den tidiga säsongen också, som Sportsnets Elliotte Friedman rapporterade i helgen att Sweeney fastnade på dessa kommentarer och tillade att han inte har någon plan att flytta Chara och planerar att omteckna Bruins kapten vid någon tidpunkt. Och helt uppriktigt, varför skulle han inte försöka hålla "Big Z"?
 
Medan det finns ett argument som ska göras om Chara förlorar ett steg eller generellt regresserar, är det inte som om han har gått från en Norris Trophy-motsatta försvarare till en hälsosam skrapa under några år. Visst är Chara osannolikt att lägga till en andra Norris till sitt troféfall, men för att hjälpa Bruins blueline går, har han fortfarande mycket att ge. I 155 matcher under de senaste två säsongerna har han samlat 19 mål och 66 poäng, 43: e mest bland alla försvarare, och han spelar fortfarande meningsfulla minuter i Boston, även om det är något färre per spel.