Din varukorg är tom!

Anaheim Ducks lägger Patrick Eaves på undantag

20/02/2019 0
Fyra spelare har placerats på undantag. Patrick Eaves av Anaheim Ducks och Micheal Haley från Florida Panthers är på regelbundna undantag, medan goaltenders Thomas McCollum och Michael Leighton har både tecknat NHL-kontrakt för resten av säsongen och var tvungna att sätta igång processen. McCollums tvåvägsöverenskommelse med Nashville Predators kommer att se honom tjäna en fördröjd $ 650K på NHL-nivå ($ 100K i AHL) under resten av säsongen, medan Leightons kontrakt med Vancouver Canucks kommer att ha samma NHL-lön.
 
Eaves är kanske den mest överraskande för gruppen, med spänningen över hans ankomst till Anaheim i slutet av 2016-17 säsongen. Veteran framåt hittade en perfekt passform med ängarna och gjorde 11 mål nerför sträckan för dem och slutade med en karriär hög av 32 på säsongen. Tyvärr tog sakerna en katastrofal tur förra säsongen när Eaves diagnostiserades med Guillain-Barre syndrom och spelade bara två matcher för ängarna. Detta år har blivit skadat av skada efter skada, vilket leder till bara sju matcher som spelas av den 34-årige vingen.
 
Med en annan säsong kvar på sitt treåriga kontrakt på $ 9.45M kommer det att vara svårt för något lag att motivera ett krav på Eaves, som inte har någon poäng i år. Med det i åtanke kommer användandet av undantag ge ankorna en chans att flytta honom fram och tillbaka om det behövs.
 
Vancouver har blivit fastskruvad för goaltendinghjälp sedan han slog bort Anders Nilsson och förlorade Mike McKenna på undantag och Leighton har gjort tillräckligt för att förtjäna en NHL-affär. Den 37-åriga netminder har en .912 spara procent över fyra matcher med Utica Comets och kommer sannolikt att fungera som akutförsäkring för Canucks nerför sträckan.